fredag 28 september 2012

Team Norrland här!

Nu har vi även här uppe hunnit landa lite smått och fått in lite rutiner.
Jenny håller mest till på Carlskyrkan och Maria befinner sig ofta nån mil söderut i Solbackakyrkan, Holmsund. Därför är vår tillvaro lite uppdelad förutom då vi är på skolorna och 'hemma'. På Storsjöskolans mellanstadium umgås vi med eleverna och på Carlshöjd är det högstadieungdomar som möter oss i korridorerna.

Körer är ju ofta kul och vi har varsin barnkör vi hjälper till med i varsin kyrka där Maria gör sitt bästa för att förvanda sin till en dramagrupp...hehe och Jenny försöker hålla reda på ett tjugotal lågstadiebarn.

På Carlskyrkan har de varje fredag UG och nån av oss finns ofta med. Men vart tar alla sjuor vägen en fredagkväll? Inte dit iaf så det är nåt att jobba med.

Söndagar spenderas ofta med barnen i kyrkorna där bibeln har sin del av fokuset. Det är kul att se hur de ibland har lättare att förstå en bibeltext än vi som är äldre.

Sen var det ju det här med boende...
Att hitta en lägenhet i en stad där studenterna väller in varje höst och speciellt ett år som är värre än vanligt, om man nu ska tro på media...vilket vi gör med egna erfarenheter, är inte det lättaste. I väntan på ett fynd har vi bosatt oss hemma hos prästens familj i Carlskyrkan. De har öppnat sitt hem för oss och vi trivs väldigt bra men vi längtar efter ett eget place.

Vi litar på att Gud finns med och älskar oss här och dig där du är!
Guds frid!
Jenny och Maria i Umeå.

Ps Vi vet att vi är långt norrut, men Ume ligger inte i Skellefte-trakten bara så att ni inte åker fel när ni kommer och hälsar på :)