lördag 1 december 2012

Partillefamiljen

 Vi har inte varit så bra på att blogga hittils, men den som väntar på något gott… ;D nu kommer i alla fall ett inlägg från oss i Partille.

Vi har haft lov och utbildningsvecka som var välbehövt för oss allihopa. Få träffa familj och vänner och fylla på med kraft och glädje. Efter utbildningsvecka vandrade förkylningen i lägenheten och halva teamet var hemmavarande från och till under några dagar. Nu är vi friska igen, tack och lov.


Några saker som hänt sedan utbildningsveckan är:

Att vi på Refugen fick be för en kille som ville ta emot Jesus i sitt liv. Han satt länge och funderade på om han skulle ta steget men tillslut gav han sig till Gud, efter en lång andakt och förbön med mycket Helig Ande. Efteråt gick han ut på facebook och skrev följande: Äntligen frälst och sagt ja till ett liv med Jesus! Nu har vi fått en broder till i evigheten. 
Han behöver våra förböner att han inte ska ångra sitt beslut, utan istället fördjupa sin relation med Gud. Be om blodets beskydd under den närmaste tiden och be att vi teamare ska kunna hjälpa honom med vad vi kan göra.

Petter och Linda har haft en lektion om kristendomen för 8orna på deras skola, Öjersjö Brunn. Utifrån 4 ringar gick vi igenom kristendomens viktigaste delar och gav en helhetsbild på vad den kristna tron står för. Efter det var det en frågestund med många bra frågor som följdes av flera bra följdfrågor. Frågorna stannade inte i klassrummet utan följde med ut till lunchen då vi flyttade från ett mindre bord till ett större för att det var så många som ville ställa frågor och veta mer om kristendomen, bönesvar m.m. De bad även vid matbordet (vi får tyvärr inte be med de), för att de ville ha mat då det var lång kö. Så kom en tjej med mat precis när de bett klart. Hehe Gud har humor. ^^]
Både inne på lektionen och vid lunchen fick vi berätta vårat vittnesbörd, berätta om helanden, att Gud älskar just de, berätta om nåden och att Gud vill ha gemenskap med de.
Be för att de ska ha kvar frågor i huvudet att fråga oss mer. Be att det som var från Gud ska stanna kvar i deras hjärtan och att det ska fortsätta gro. Att de inte ska sluta tänka på att Gud verkligen älskar just dem, och be att det som inte var från Gud som kanske förstör relationen med Gud att det ska försvinna.

Vi har fått en ny säng, gratis, då en av våra sängar gick sönder. Ramen på ena långsidan brakade och nu har en av teamarena nästan vaknat upp på golvet några veckor. Tack Anna för den!Be för:

* Killen som tog emot Jesus. Att han ska fördjupa sin relation med Gud. Be om blodets beskydd under den närmaste tiden och be att vi teamare ska kunna hjälpa honom med vad vi kan göra.

* Skolorna. Mer personliga samtal, mer frågor, mer Helig Ande. Be för lärare och rektorn och be för eleverna.

* Att det ska bli ett luciatåg på Furulundsskolan.

* Nya skollagen som förbjuder det mesta religiösa i skolan. Lucia och avslutning i kyrka med något om Gud får man inte längre ha. Be för att skolverket ska lätta på den lagen och göra om den bättre.


Tack för att ni ber för oss!! Gud är mäktig.
//Partille Crew, genom Petter Johansson