tisdag 1 oktober 2013

Ping, pong, poäng

Tiden går så ruskigt fort! Vi räknade på det idag och insåg att det bara är lite drygt fyra veckor tills vi ska åka till Uppsala på utbildningsvecka och då har mer än halva terminen gått. Nästan så att jag (Johanna) drabbas lite smått av panik eftersom att det är så mycket jag vill hinna göra under det här året. Jag får helt enkelt se till att ta vara på tiden.

Nu har vi definitivt kommit igång med arbetet och det var så skönt förra veckan för då kändes det verkligen som att vi kunde slappna av lite allihopa. Vi har blivit installerade på expeditionen, till och med fått ett eget kontor, och schemat har fastställts så vi vet vad vi ska göra och när.

Tre dagar i veckan besöker vi en skola här i Borås. Där hänger vi i uppehållsrummet och försöker få kontakt med de små liven. Det är en ganska stor skola med elever i alla åldrar men i uppehållsrummet får bara högstadieeleverna vara. Det är krävande att hela tiden vara social och drivande, och stundtals känns det som att vi bara tränger oss på, men det är nog ändå en av de saker vi får ut mest utav. Vi försöker anordna någon slags aktivitet en gång i veckan för att få ett naturligt sett att ta kontakt med dem. Andra veckan var det pingisturnering som gällde och det var väldigt populärt bland grabbarna och efteråt kändes det som att vi fått en bra första kontakt med i alla fall några av dem. Förra veckan satte vi ihop en poängjakt med massa olika uppdrag (bland annat "Krama Johanna" vilket jag uppskattade:)) och det kanske inte var lika populärt bland de "coola" kidsen men det blev många fina möten med de elever som kanske inte alltid hörs och syns mest.

And that's the way the cookie crumbles!!
Kram
John & Johanna