söndag 15 december 2013

Hobbit, Lussebandy och jullov

Häj!

Här kommer en sammanfattning av vecka 50.

På tisdagen var vi fåglar och ett stort gäng från ungdomsgruppen på premiären av Hobbit: Smaugs ödemark. Bra film!

På torsdagen var det Lussebandy – en innebandyturnering på kvällen innan lucia. Det är ett stort evenemang i Lysekil med många år på nacken och Café XP har de senaste åren arrangerat det hela. Benjamin hjälpte till att döma matcherna, Victor stod i kiosken och jag var med och spelade i ett lag som vi kallade Blåslaget. Det var jag och sju tjejer i konfirmandåldern. Pris skulle delas ut för bästa lagnamn, bästa laganda och bästa utklädnad, och eftersom vi visste att vi inte skulle kunna komma långt i turneringen fokuserade vi på utklädnad och att ha riktigt kul. Vi bestämde oss för att spela i pyjamas och jag blev övertalad att spela i nattlinne och Hello Kitty-toffor.

Jag i nattlinne och Hello Kitty-tofflor. 
Blåslaget i stridens hetta.
Det var runt 300 personer i publiken. Trots en massa frågor, fniss och blickar och trots att vi förlorade alla fem matcherna hade jag sjukt kul med mitt lag. Vi vann priset för bästa lagandan med motiveringen att vi "kämpade bäst utan att klaga", vilket det även stod om i Lysekilsposten dagen efter. Det var det bästa året för Lussebandyn under de år som Café XP har anordnat det och vi kände alla att det överlag var mycket sportglädje och positiv stämning. Skoj!

På fredagen hade vi en lite enklare kväll på XP eftersom vi alla var trötta efter Lussebandyn. Vi soakade och kollade på Sagan om ringen för att tagga till julfesten den 21 december som har just temat Sagan om ringen.

Nu är det snart jul. Jag åker hem på tisdag, Benjamin på onsdag och Victor är kvar ungefär en vecka till. Hörs 2014!

Fridens snöklockor, god jul och gott nytt år!
Fåglarna genom Filip