måndag 16 december 2013

Näst sista veckan innan jullovet

Nu börjar det verkligen närma sig jul här Partille, den sista veckan av vår hösttermin har påbörjats och planering av julfester på konfa och ungdomscafé är i full gång. Dock har snön försvunnit så gräsmattorna är gröna igen :-(
Här kommer en återblick på förra veckan!

På konfan förra veckan hade vi del två i vår äventysolympiad och teamet var Fångarna på Fortet, eller "Fångarna i Kyrkan" som en av våra konfirmander uttryckte det. De fick gå runt i olika rum i kyrkan och utföra olika uppdrag/ kluringar. Sedan var det undervisning om varför vi firar jul och påsk följt av andakt med lovsång, ljuständing och förbön. Det har under hösten varit en hel del konfirmander som sökt förbön ganska ofta vilket är mycket glädjande :-)

I onsdags var det dags för årets sista Pannkakskyrka och det var en mycket härlig gång! Vi bjöd på glögg och pepparkakor, utöver pannkakor och sylt. Det kom mycket folk och vi fick många bra samtal. Det känns verkligen som om pannkakskyrkan gör en skillnad för människor i Partille, vilket är bra! 
Under kvällen kom även en ungdom förbi med sin trombon när han var på väg till sin övning och han passade på att spela några julsånger :-)


På torsdagen så hade vi en hel teamdag vilket var väldigt gött. Vi hade både snack om hur vi tycker saker och ting funkar i teamet, blandat med god resturanglunch och en utställning om romer på stadsmuséet i Göteborg. Kändes som en bra och viktig dag samt lite som en julavslutning på hösten.


Resturangen där vi käkade fin lunch bland affärsmän!
Inspirerande utsällning om romer!


Det var även dags för höstens sista ungdomsgudstjänst där Antons bror Ulrik predikade utifrån sitt liv och hur Gud faktiskt förlåter all skit som vi gör och Han vill också att vi ska kunna förlåta oss själva. 

I söndags gick kollekten till EFS och vi passade på att göra en liten film om vårt teamarbete, se gärna den här!


Guds Frid så här i en kanske stressig juletid!
Oscar

ps. här kommer det bästa klippet så här i juletid - se det!