söndag 16 december 2012

Partillefamiljen


Nu blir det ett långt men innehållsrikt inlägg, det är ju ändå sista inlägget för detta året.

Bönesvar
Killen som tog emot Jesus tycker fortfarande att det är lite konstig känsla, han kan inte riktigt förstå att han tagit emot Jesus, men han kämpar på. Han kom på ungdomsgruppen och vi hoppas att han även kommer fortsätta göra det och att han på andra sätt kommer fördjupa sin relation med Fader Gud.

Det blev ett litet luciatåg, i uppehållsrummet på Furulundsskolan. Nästa år blir det säkert ett fint luciatåg. =]
Några händelser:
Skolorna
Sista dagen nu innan jullovet har varit de bästa hittills för oss alla. Nu när vi inte kommer träffa de på en månad känns det sorgligt, speciellt när du uttrycker att de kommer sakna oss och inte vill att vi ska åka. Vi har byggt upp relationer med dessa ungdomar och de är verkligen ”våra” nu. Det gör oss bara taggade att komma tillbaka och träffa de alla igen.
Be för att de ska få en välsignad jul och att alla elever minst 1 gång under julafton ska tänka att julen firas för att Jesus föddes in i denna världen för att dö för deras skull, för att Han älskar just han/henne.


Avslutning på Refugen & UngdomsGruppen (UG)
UG avslutades på torsdagskvällen med pulkaåkning och en fin andakt om julens budskap - jultomten… eller traditionerna… eller var det julmaten… Nej juste, Jesusbarnet handlar Julen om såklart. Vi bad för var och en av ungdomarna och välsignade deras jul och de gjorde det samma med oss ledare. Det blev många skratt, skrik i pulkabacken och kära avsked.
Refugen avslutades med buller och brak. Denna kvällens ungdomar kom till kyrkan och mottogs av tomten i egen hög person. De erbjöds julpyssel i all dess form och att göra marsipanfigurer och spritsa pepparkakor. Caféet var som vanligt öppet och en julklapplek för de som tog med sig en present. Pepparkakshusdekoreringstävling (långt ord) var kvällens stora grej där ungdomarna delade upp sig i lag och efter ett tema de fick (andens frukter) skulle de dekorera husen. Det var verkligen organiserad oreda, men en välsignad glad sådan. Kvällen avslutades med andakt.


Pannkakskyrkan.
Kvällen började lugnt med inte jättemånga som kom. Hulda gick bönevakt och bad runt på torget och var extra andligt öppen. Tempot var inte så hårt utan det var en go stämning och tid att prata med de som kom. Kvällen bjöd på många goa samtal. En kille som heter Tårleif kom dit och spred glädje med sitt glada prat och många skratt. En riktigt Bibelsprängd kristen med mycket god vilja och som stålade kärlek, trotts att han var rätt onykter.
Hulda hade hittat en äldre man vid namn Sven vinglande på refugen utanför Willys, halvvägs över vägen, och fick till slut med honom till pannkakskyrkan, efter att ha bett för honom och pratat om änglar med honom. Han stod och pratade med diakonen och var lite aggressiv i sitt sätt, full och antagligen påverkad av annat skit med. Antagligen demoniskt påverkad dessutom. Han och Tårleif hittade varandra och de pratade en del om mångt och mycket, kärlek från Tårleif och jobbiga saker från Sven. Ett tag bad Petter för att Guds änglar skulle stå mellan dem och hålla Sven från att hoppa på Tårleif. Tillslut blev det för mycket för Tårleif och han drog iväg, efter att han sagt att han skulle komma på gudstjänst på söndag i Furulund. Sven var då kvar och Petter och diakonen var kvar med honom och försökte hjälpa honom. Pannkakskyrkan stängde och allt plockades undan och Petter var kvar med Sven och försökte få reda på vad han behövde hjälp med, vart han skulle och om vi kunde hjälpa honom med något annat.
Tillslut lämnade vi honom på Allum för att avsluta pannkakskyrkan tillsammans och sedan komma tillbaka. När vi sedan kom tillbaka stod han med 2 ordningsvakter som ringt efter polis. Vi uppehöll honom så gott vi kunde och försökte får ur honom om/vart han hade sovplats och vart det då var. Till slut bestämde han sig för att ta en buss. När han väntade på den kom polisen och pratade med honom. Tyvärr kunde de inte göra något åt honom, han störde inte ordningen eller gav de någon anledning att ta med honom. Så han fick gå på bussen och vi fick lämna honom i Guds händer.
Be för denna trasiga mannen. Han behöver mycket mycket bön!


Böner
  • Be för att Gud ska ta bort allt det trasiga i Svens liv och fylla på med sin godhet, kärlek och glädje. Att Gud ska sända människor i hans väg som kan hjälpa honom in på den rätta vägen.
  • Fortsätt be för den nyfrälste killen. Han behöver fortfarande skydd från djävulen, mer nu än innan han blev kristen. Det är nu den riktiga utmaningen kommer för hans del.
  • Be för att eleverna på skolorna ska få en välsignad jul och att alla elever minst 1 gång under julafton ska tänka att julen firas för att Jesus föddes in i denna världen för att dö för deras skull, för att Han älskar just han/henne. Be om skydd från allt ont som kan drabba de från familj och andra, att de ska få uppleva julefrid.
  • Be för att fler ska anmäla sig till nyårsläger och tillbringa nyårsafton utan alkohol och annat som kan förstöra en nyårsafton och en ung människa.Tack till alla ni som följer den här bloggen! Tack för alla böner och tankar som du sänder oss, vi känner oss burna av dig. Vi önskar dig, från Partille, en riktigt god jul i Jesusanda. Glöm inte bjuda in Jesus på hans födelsedag. ;D
Guds frid, God Jul och ett Gott Nytt År!!