söndag 29 september 2013

Tredje veckan ut

Vår tredje vecka här i Partille börjar närma sig sitt slut. Det är med glädje och trötthet som vi alla ser tillbaka och summerar en händelserik vecka. En vecka som inleddes lugnt med vad som nu kommit att bli "vanliga" dagar för oss. En vanlig dag börjar med en cykel eller gångtur, i konstant stigande backar, upp till Furulundskyrkan där vi inleder dagen med en personlig andakt. Sedan skiljer sig dagarna åt och innehåller alltifrån handledarsamtal, konfirmandgrupp, ungdomsgrupp, boksamtal, undervisning, kamratstödjare på olika högstadium, REFUGEN (ungdomscafé), pannkakskyrka mm.

Vi i teamet har nu ätit vår första måltid ihop, då vi endast har en spis blir det ofta svårt att synka våra måltider. Detta skedde i torsdagskväll hemma hos Börje och Karin Lund som frikostigt bjöd oss på en hejdundrande måltid! Karin och Börje var båda med i uppstarten av vad som har kommit att bli Furulundskyrkan.

Fredagen bjöd på en ledig men ack så stressig dag. Vi skulle nämligen ladda upp inför det kommande konfirmationslägret som kom att äga rum i helgen. Väl i bilarna på väg till metropolen Töllsjö kunde vi alla slappna av och tagga till! Vi var laddade till tänderna.


Trettiosex konfirmander trillade in under kvällen och kom snabbt till att trivas. En gemytlig stämning spred sig snabbt mellan konfirmanderna och grupperingarna som hade funnits kom sakta men säkert att suddas ut. 
Lördagen innefattade ävnetyrsklättring och grottkrypning till konfirmandernas stora lycka. Vår präst Lars har även fått ha lektioner och så smått introducerat Jesus för dem.
Att titta på konfirmanderna då Lars pratar är en härlig syn då de flesta verkar intresserade.Sömnen har fått ta lite stryk under helgen, därför ska det bli skönt att få en ledig måndag.
Vi från Partille tackar för nu och blickar fram emot en ny och spännande vecka.

Må veckan komma er till mötes
Lydia

Töllsjö från sin bästa sida