måndag 11 november 2013

Fem dagar i Uppsala

Så var veckan äntligen här, en vecka som jag sett fram emot ända sedan vi lämnade Hålland. Vi, alla teamare runt om i Sverige, skulle äntligen få återses! Det var en oerhörd glädje att få träffa alla igen och att vi kunde ta vid där vi slutade kändes även det väldigt bra. 
Tre glada tjejer!


Under fem dagar fick vi frikostigt leva och bo i Lötenkyrkan precis bredvid Johannelunds teologiska högskola. Veckan fick komma till stor glädje för oss alla på olika sätt. 
Måndagen flöt på och vi fick en massa tid att bara umgås och snacka och skratta en massa. Under tisdagen och onsdagen hade vi undervisning med Stefan Gustavsson, om apologetik, som även bibleklassen uppe på Hålland fick ta del av genom en videolänk. Hans undervisning var väldigt utmanande och nyttig och jag tror vi alla gick därifrån med vissa frågor besvarade och vissa nyfunna frågor. 
Varje kväll hade vi vår sedvanliga andakt som fick betyda mycket för oss uppe på Hålland, vilka de även fick komma att göra denna vecka. 
En buss kommer lastad med femton tamare

På onsdagskvällen fick vi alla följa med Filip (teamare i Lysekil) hem till sitt barndomshem för att där umgås, fika och titta på, allas vårt favoritprogram, bonde söker fru! 
Torsdagens undervisare var Salts generalsekreterare Olof Edsinger. Även detta fick väcka nya tankar och funderingar. 
Veckan kom till till stor välsignelse, vi fick skratta, prata, flumma, be och bara vara med varandra vilket jag tror var efterlängtat. 
Att även få bli påfyllda av undervisningen tror jag betyder mycket för oss då vi varje vecka ska ge ut av det vi fått. 
En hungrig Oscar
Glada resturantbesökarePå vår lediga tid hade vi filmkväll, lekte lekar i motionsrummet, skrattade, pratade, åt pizza, badade i ett badhus, upptäckte Uppsala med mera.


Uppsala domkyrka
Allt gott och frid 
önskar team Partille, 
genom Lydia.