tisdag 19 november 2013

K.UNG!!

I helgen var det dags för den årliga ekumeniska satsningen K.UNG (Kristen Ungdom). Det finns en grupp i Borås som heter BKU (Borås Kristna Ungdom) där alla kyrkors ungdomsledare och andra representanter från församlingarna samarbetar. K.UNG är då en av sakerna de gör för att gemensamt nå ut till större skaror som annars inte hittar till kyrkan. I år var det Svenska Kyrkan som var värd men det brukar gå runt bland de olika större kyrkorna. På fredagen var det ungefär 250-300 ungdomar som samlades för ungdomsmöte, fika och en avslutande mysmässa.

På lördagen fanns det fyra olika seminarier att välja på; Lärjungaskap, Relationer, Helande och Tro&Sport. Seminarierna hölls bland annat av kyrkoherden i Borås, pingstkyrkans ungdomspastor, Björn Truedsson från Jönköping och den elitsatsande och KRIK-engagerade innebandyspelaren Peter Svensson. På kvällen höll även Björn ett inspirerande möte där flera personer blev helade.

Det var alltså en riktigt go helg som ger en energi och inspiration för lång tid framöver. Det är kul att se att det finns så många kristna ungdomar i Borås och att ekumeniken fungerar så bra, vilket man kan se på uppslutningen. BKU:s nästa satsning, i samarbete med KRIK, är en innebandyturnering på Lucia, kallad Lussenatta. 


Ha det så kul på restaurangen!
Kram
John & Johanna