onsdag 27 november 2013

Matprat

Veckan som gått har varit en riktig matvecka. Det hela började som sagt i tisdags med Mästerkockarnas studiebesök. Tyvärr kom vi aldrig till Grand, för de hade ingen restaurang igång när vi skulle dit. Istället fick vi åka till Höganäs Saluhall. Vi kollade på svart pasta, luktade på kryddor och smakade på gudagoda kakor! 

Mästerkocksledare
Det hela fortsatte på fredagen när Kidz kom. Lätt som en plätt blandade barnen ihop en kladdkakesmet och vips in i ugnen. Efter lite intensivt dansande och sjungande smakade det riktigt bra med kaka och glass.

Och inte blev det sämre när UG kom senare på kvällen. Socker smältes, det dekorerades med kristyr och suddenly stod tre fina pepparkakshus klara! 

På lördagen var det dags för kyrkans årliga adventsbasar. Bland julloppis och kranssäljande serverades det fika och fanns möjlighet att vinna pepparkakshus och måltider. Mycket mat!
Igår var det återigen Mästerkockarna och barnen lagade crëpes med champinjonstuvning. Till efterrätt bjöds det mjuk pepparkaka! Mycket, mycket gott!

Andakt med Mästerkockarna

Som jag lovade tidigare så skulle det ske en förbättring på mina luncher. Och se! Jag har avancerat till pasta, köttfärssås och riktig sallad!

Dagens matlåda!

Mat, halleluja! Amen!
/Lerberget