söndag 8 december 2013

Snön som faller över Partille.

Hej vänner!

Nu har vintern kommit till Partille och vi blir nog lika förvånade varje år då snön även faller över stad som land. Den kom med stormen Sven i torsdags som inte var nådig och nu snöar det för fullt.

Veckan som har gått har varit händelserik och varje vecka är väl unik egentligen. Beror på hur man ser det. 
En vanlig vecka har vi personlig andakt, boksamtal, undervisning, bön- och planering, ungdomsgrupp, konfirmation, fritidsgård och skola 3 dagar/ vecka där vi är kamratstödjare.
Teamet har drabbats av vintersnuvan med hosta, halsont och en rinnande näsa.

I tisdags hade vi inomhus klättring i Kviberg med våra äventyrskonfirmander. Tillsammans med många andra trängdes vi i lokalen och det uppskattades av ledare så som konfirmander. Det bjöds på mackor med mjukost, klementiner och Loka av olika slag. Lars vår präst pratade om DHA och hur han påverkar livet. 

I onsdags förberedde Linda och Lydia inför deras kväll i Öjersjö. De lånade bil, riggade tv spel och handlade för en fyrsiffrig summa. Väl i torpet höll de på att få en hjärtattack av en vänlig man som kikade in genom ett fönster. Vadå lättskrämda?

I torsdags började dagen med personalandakt där vi fick höra om hur Gud bär oss och att vi inte går i egen kraft. Hur mycket gott Gud vill för var och en av oss och hur mycket han älskar oss.
Efter detta hade vi teamsnack med våra handledare, som dessutom är väldigt bra. Vi är under en utbildning och det betyder att vi lär oss, learning by doing. De brukar säga att göra team är den bästa äktenskapsskolan för att du slipas mot varandra.

På kvällen skulle Linda och Lydia ha sin alternativa kväll i torpet vid Öjersjökyrkan. Den slutade i snöstormen Sven, fem tappra modiga ungdomar från kyrkan vågade sig hit och vi fick en trevlig kväll med spel och en hel del godsaker över. Tyvärr vågade inga öjersjö-ungdomar sig ut hit vilket är förståeligt om de har bra föräldrar som var medvetna om varningen att hålla sig inomhus.  
Ett äventyr började sedan när de skulle bege sig hemåt, med en fullpackad bil som inte ville starta, en förlorad mössa och förfrysta fötter. Stormen anlände och de kom hem mitt i natten aningens chockade tack vare en snäll människa trots sommardäck och snöyra.

I fredags hade vi en lugn dag hemma och sen var det Refugen vår fritidsgård på kvällen då det kom lite mindre ungdomar än vanligt. Det var en kall kväll och vi fick besök och ett berusat grabbgäng. Men också en trevligt kväll med varm choklad, spel, biljard, pingis, andakt och skratt.

Igår var några på Hjälmareds julmarknad och någon var på jul på Liseberg. Det märks att julen är nära och allt som händer runt omkring den. Julkalendern följs såklart och vi har hunnit julpynta och haft lite julstök i teamlägenheten.
Idag är det 2 advent och Gudstjänst i Furulundskyrkan väntar vid femtiden! Välkomna om ni har vägarna förbi.

Glöm inte: Jesus is the reason for this season!

2 Kor.12:9 Min nåd är allt du behöver, i svagheten blir kraften som störst.

Blessings Linda, team Partille

P.s Bilder kommer kanske.