tisdag 9 september 2014

Team Stockholm är på plats

Vi är äntligen hemma i vår fantastiska huvudstad!

Jag(Simon) som skriver kom hit i fredags för att sedan ta emot Arwid under lördagen.
Första natten blev vi välkomnade med fest på natten våningen ovanför, eller ja de hade ju iaf en fest som vi inte var välkomna till så istället så tog jag ut Arwid på ett liten nattäventyr i innerstan och på Djurgården.

Vi tog en mysig nattpromenad hand i hand längs strandvägen ut mot Djurgården. Efter den långa mysiga promenaden så hungrade våra magar efter en romantisk middag så vi skyndade oss mot det himmelska restaurangen Donkén. Vi hann precis i tid innan stängning och vår hunger blev tillfredsställd och mättad. 
Vi vandrade vidare och bröt oss in i en mycket ståtlig kyrkbyggnad, Betlehemskyrkan(för nervösa läsare kan vi meddela att inget fönster blev sönderslaget och ingen dörr inslagen). Där tog vi en rundtur för att sedan bege oss hem mot slottet (Ulriksdals slott). Ja, vi bor ju inte på slottet, utan i huvudbyggnaden på området, Svalkan. När vi kom tillbaka till festen blev vi inbjudna men vi ville inte ta åt oss av den gamla 90-talsmusiken på 40-årskalaset. Istället så ägnade vi oss åt vår favoritsyssla, sällskapsspel och vi avnjöt ett varsitt glas med is i flytande form. 02:31 så tystnade musiken och vi kunde stilla oss för våran aftonbön för att sedan somna in.(Vi dog inte,bara nästan. Iaf Arwid som hörde fotsteg längs väggen, tände lampan och till sin förskräckelse upptäckte den gigantiska spindeln, (Arwid intygar att det var minst en meter mellan ögonen) han skrek till och den ståtlige riddaren Simon kom i sin nattklädnad inspringande till undsättning)

Söndagen, denna heliga vilodag firade vi gudstjänst tillsammans med församlingen. Predikade gjorde den nya prästen Christoffer Abrahamsson som vi tidigare träffat uppe på Åredalens folkhögskola. Han sa bl.a. att bön inte är att stoppa in något i en micro för tining utan att man öppnar upp för Guds ingripande. (Tror han sa det iaf) Efter mycket mingel så lyckades vi till slut ta oss upp till fikat och föreningsmötet där vi blev presenterade inför församlingen. Tack för mottagandet, det känns härligt att vara på plats.

Efter en god gratispaj så törstade våra smaklökar efter saffran/saltkaramell-glass så vi vandrade till en viss glassbar som vi inte nämner vid namn, men som ligger längs Drottninggatan nära Citykyrkan. Åter igen så kunde vi denna helg nöjda vandra vidare, mättade och tillfredsställda.  Arwid och jag på GLASSBARENMåndag:
Vi planerade och kollade på sällskapsspel.

Puss, kram & smek på vaden
/Simon & Arwid