fredag 29 januari 2016

We're back!


Hej världen, Brickebergs-teamet (also known as team Unicorn) här. Nu var det länge sedan ni hörde av oss men nu är vi här igen och vill öppna ett litet fönster in i vårat liv här i Örebro. 


Hösten var underbar på många sätt, vi har både skrattat och gråtit och lärt oss mycket om både det som är fantastiskt det som är komplicerat när det kommer till att jobba i en församling. Men mest har vi skrattat. Att jobba med människorna, unga som gamla, i våran kyrka är ett sant äventyr och har inte lyckats tråka ut oss ett ögonblick än så länge.
En sak som är häftig med den församlingen som vi teamar i är att vi är så oerhört många unga ledare engagerade i verksamheten, så ”ansvars-lasset” blir lätt när man är så många som drar det tillsammans. Det märktes tydligt när vi i Oktober anordnade en ungdomskonferens, kingdom culture konferensen som hölls för femte året i rad. Ca 100 ungdomar var med hela konferensen och på de öppna kvällsmötena kunde det bli upp emot tre hundra personer. Vi teamare var engagerade ibland annat i seminarierna på eftermiddagarna. Kajsa höll ett seminarium om tillbedjan, och Agnes, Sara och Ruben arrangerade Culture Shock, ett seminarium om hur man bygger en gemenskap på Guds rikes vis. Utöver det hjälpte vi till här och där med allt ifrån att ställa i ordning ett bönerum till att diska efter frukost eller leda möten, men eftersom vi var så många som hjälpte till så han vi alla också njuta av underbara lovsångsstunder, umgås med härligt folk och vara delaktiga i det som Gud gjorde under veckan.
Julen spenderade vi alla på egna håll, Agnes och Kajsa åkte hem till sina familjer i Stockholm respektive Helsingborg medan Ruben och Sara höll ställningarna på Brickebacken. Den första Januari var det dags för XL lägret på Hjälmargården. Temat var Unikt Jesuslik och på Söndagskvällen predikade Sara om att Gud är på gott humör och gillar oss skarpt! Så bra, heja Sara!
Efter lägret gjorde vi en blixt vändning hemma för att redan morgonen efter kliva upp 04:25 och ta tåget till Åre. Det var kul att återse Jämtland och två nätter bodde vi i Missionshuset som ligger precis vid Hållandsgården, men denna gång var det inte skola utan bara glassande i backen som stod på schemat. Halv vägs genom veckan kom pudersnön, ca 3 decimeter…! Yes Lord! Heaven on earth! Lössnö är ju inte det allra enklaste första åket, men efter några kullerbyttor och en borttppad skida (som återfans) fick vi in tekniken och flög ner genom vinterdrömmen! Åh kära nån, vi längtar alla lite tillbaka dit igen. Tur att vi får komma upp i Maj, även om det lär bli mindre åkande då. 
 

Nu då, så är våren igång och det är trots allt väldigt skönt att komma igång med vardagen igen. Vi ser fram emot vad som ligger framför i vår. Det som vi vet om våren är bland annat ett Chili läger på sportlovet, utbildningsveckan i Uppsala med alla andra fina TJG-are, samt mycket galen lek, viktiga samtal och tid att tillbe Gud tillsammans med varandra, våra älskade ungdomar, församlingen och vänner. Men sen tror vi också att det kommer hända mycket annat som vi inte har en susning om och som bara Pappa Gud vet.
Frid och fire //team unicorn <3