måndag 29 september 2014

Umeåuppdatering


Hej haj hoj

Här i Umeå rullar livet på. Vi trivs. I veckan kom kylan efter några veckor av allmänt varmt och soligt väder. Det slogs faktiskt ett köldrekord för Umeå. Inte sedan mätningarna startade 1858 har det i september varit så kallt här som det var i torsdags natt, minus åtta komma fem. Inte lätt för stackars sydlänningar...

Lite av vad som händer:
Vi har börjat hänga på Kyrk- UG på fredagkvällarna. Kyrk-UG är en fritidsgård som drivs i samarbete mellan kyrkan och kommunen, i kyrkans lokaler. Det hela har kommit igång efter en lite trög start. I fredags kom arton glada högstadiekids, jämfört med typ fem första gången jag var där, så det var skoj. Någon jättetydlig kristen profil är det inte, men en andakt fick vi till nu i fredags. Och att de får spendera tid i kyrkan, och känna sig hemma där, är ju inget negativt. Förhoppningen är att det även ska få komma igång en ungdomsgrupp, med mer tydlig kristen prägel.

På skolan har vi nu kommit igång så smått. Det känns tydligt att vi är i början av året, men det kan verkligen bli bra. Folk verkar positivt inställda till oss, så det är skönt. Kul att få träffa mycket människor, det gör man verkligen på skolan.

Vår lägenhet är allmänt superbra och blir bara mer och mer komplett med grejer

Jag och Astrid är ledare i varsin scoutgrupp, kul och läskigt.

Guds kärlek
/Team Ume genom Albin